Du siger du vil være venner...

Der findes 2 indbakker på din facebook profil og fra tid til anden kan det være sjovt at besøge den 'anden' for der ligger tit alle former for tilbud, fra frækt til mindre charmerende.

Men der er sgu noget ved det. Det med, at i disse tilfælde, en mand i den anden ende sender en invitation til en date, eller hvad vi nu skal kalde det. Cudos for det, for det er der da noget ved! Uanfægtet om jeg så har lyst til at gå på den date eller ej.

Stop med at prikke til mig!

Så er der de her prik... på facebook. Som mest af alt minder mig om skolegårdens fniserier ovre i det fjerneste hjørne, hvor vi piger, forsigtigt pegede på ham vi godt kunne lide.
Men dengang vidste vi jo ikke bedre og der var noget uskyldigt og sødt over at aflevere et kærestebrev til den man havde kær.
Jeg husker selv at jeg var smask teenageforelsket i Tommy som jeg gik til svømning med. Og det endte med at blive så kringlet et kærestebrev, med brug af latinske ord og betegnelser som 'bibelot' ad libitum, at jeg slet ikke er sikker på at han forstod intentionen med brevet.

Men det her med at prikke på facebook, what the fuck? Hvad skal det til for?
Så du (fremmede mand), vil gerne lige gøre opmærksom på dig selv, men tør/vil/kan ikke tage kontakt sådan helt almindeligt? Og hvad er meningen at jeg skal gøre? Prikke tilbage? Skrive en besked?
Der var på et tidspunkt en fyr der prikkede mig, så prikkede jeg tilbage, så prikkede han... og så forstår du sikkert systemet. Men det blev aldrig til noget. Det er da for ærgerligt.
Du har faktisk en prikside på facebook... så hvis du er nysgerrig, så brug dette link :)

Du siger du vil være venner...

Men vil jo nok i virkeligheden knalde mig, eller hvad?
For blandt prikkene, er der venneanmodninger, fra mænd jeg aldrig har mødt i mit liv. Og med fare for at forklejne nogen eller blive kaldt kræsen, så er der en tendens til at disse mænd har følgende fællestræk:
- De er ikke bare lidt, men meget ældre end jeg er
- De er ikke nødvendigvis særligt kønne eller attraktive
- De har en tendens til at have nøgenbilleder på deres profiler

Really?
Ligner jeg en der har daddy-issues eller bare går og venter på en mand der sender mig et billede af hans bare, ga... røv!?

Inviter mig ud

I går åbnede jeg min 'andet' indbakke og lige dér på en højhellig fredag, lå der en invitation til bobler og vin.
Uanset at jeg ikke har lyst til at tage på den date. Så gør jeg to ting:
1: Skriver pænt nej tak.
2: Sender en respekt ud i universet til de mænd som rent faktisk gør det. Inviterer kvinder ud. For det er dejligt og vi er vilde med det.

Men jeg er stadig nysgerrig, så hvis nu der er dag dukker en venneanmodning, besked eller prik op, fra en som ikke er på ovenstående liste, så prøver jeg sgu! Altså at tage på den date.

Hav en smuk og vidunderlig weekend. Jeg er på vej til dansefest og glæder mig. Jeg aner ikke helt hvad det er, men jeg er spændt og går til det med åbent hjerte.

Kærlig hilsen

Kirk Rønler

Hvad gør jeg efter frømanden?

Hvilken mand kan jeg date, efter at have været kæreste med en mand som både er sjov, intelligent, god med mine veninder, god i sengen, kysser godt og som ligner en adonis uden tøj på?
En lidt halvtyk elektriker?

Hvad søger du i en kæreste?

Han/Hun skal være sjov, have en god uddannelse, lækker, i hvert fald højere end mig, han skal træne og holde sig i form, have en spændende karriere og job, kunne passe sig selv, elske mine venner/veninder, virkelig god i sengen, god til at kysse, stå klar med mad når jeg kommer hjem og så skal vi også have noget at snakke om. Ja! Han/Hun skal være god at snakke med, for sex er jo selvfølgelig ikke alt!'

Måske der er lidt eller meget der passer på dig og det du kunne tænke dig i en partner. Jeg har selv været der. Hvor min liste og ønsker til en mand, var længere end dagens to do lister. Og så endte jeg samme sted, med en super veltrænet mand, med en karriere indenfor Forsvaret, lidt sjov, lidt god til at lave mad, men jeg var stadig ikke lykkelig og det var stadig ikke varig kærlighed.
Ikke fordi der er noget galt med Forsvarsmænd, de har en stor plads i mit hjerte, for de fleste af dem er virkelig fine mænd. Og gode mænd!

Men jeg synes det var svært at være åben overfor 'typer' af mænd efter jeg blev skilt. Og 'typer' er i virkeligheden et røv-ord, for det er alt andet lige begrænsende og stereotypt af helvedes til. Og kedeligt ikke mindst. Men det er en term vi kan forholde os ved, så lad os blive lidt ved det.

Hvem dater du?

Jeg er et nysgerrigt menneske og jeg er nysgerrig på mennesker, vores sind, adfærd og det vi består af og jeg synes til stadighed at det er uendeligt kedeligt og forudsigeligt at starte en samtale med 'Nå, hvad laver du så?!'.
Men når vi gør det, er det for at kategorisere, sætte en label på. Så kan vi sammenholde det vi hører 'Jeg arbejder som investor i Danske Bank', med det vi ser: en lyseblå polo, jeans med alm. fit og et par sejlersko og (lidt provokerende) konstatere at her er der tale om en kedelig bankmand, som har forsøgt at se interessant ud ved at tage de samme sko på som Thorkild Thyrring. Som var vi Anne Glad i gang med at segmentere i fuld 'Kender Du Typen' stil!

Bankmanden, it-nørden, kokken, journalisten...

Jeg har forsøgt de seneste par år at have et åbent sind og lade mig gå på opdagelse blandt de mange fantastiske mænd der findes. For de er sgu fantastiske!
Jeg har været på date med en It-Sælger, Journalist, Kok, Brandmand, It-Nørd, Læge, Pokerspiller og mange flere. Alle lige forskellige, alene qua deres job. Jeg har datet den studerende der ingen penge havde og ham der flyver jorden rundt i privatfly. Ham der ikke kan løbe en tur rundt om søerne og ham som alle troede halvvejs kunne slå ihjel med en neglesaks.

Fra tyk, til halvtyk til vaskebræt

Jeg kigger på ham og får bare slet ikke lyst til at røre ham. Jeg tager derfor kun på hans skulder og ryg.
Scenen er fra en date, ja egenligt et par stykker, med fyre som har været lidt halvtykke. Og for mig er det et kardinalpunkt når der er for meget på dunken (sorry boys!). Jeg tænder ikke på det og det er alt andet lige en nødvendighed for at blive kærester.
Til gengæld har jeg fundet ud af at det ikke behøver at være en toptrimmet fyr med vaskebræt og en fedtprocent lavere end kyllingpålægget fra Netto.

Groft sagt: Det giver sgu da flere chancer i den samlede dating-jungle og refleksionen og opdagelsen i sig selv, har ladet mig besøge mine egne værdier og hvad der er vigtigt for mig. Og det var ikke det jeg oprindeligt troede.

Udfordring // Dating tip

Så min udfordring til dig er derfor: Prøv at droppe listen og kravene og tag på date med en du måske ikke umiddelbart normalt ville have valgt. Måske på grund af udseende eller det han/hun arbejder med? Hvad er det værste der kan ske? At du drikker en kop kaffe med et menneske som du kan gå på opdagelse i og med og helt sikkert lærer noget nyt om dig selv eller det andet menneske.
Men gør det med et åbent sind og hjerte. Ellers er det ligegyldigt.

Tager du imod udfordringen?

På date med Det Finske Saunahus

Jeg gør. Jeg har sagt ja til en date med en sød fyr. Men en fyr som skræmmer halvvejs livet af mig med hans nærvær og intensitet og virkelig erotiske charme. Og jeg er lige ved at sk... i bukserne. Og det er jeg ellers sjældent.
Han hedder Det Finske Saunahus. For som alle mændene i mit liv har de en titel, et navn som ikke er deres eget. Det er ikke kun fundet på til denne blog, men er meget behændigt i forhold til anonymitet. Så here goes: En date med Det Finske Saunahus. More to come!

Pssst... hvis du er nysgerrig på det med at jeg har været gift, så læs med på bloggen.

Kærlig hilsen

Kirk Rønler

Ja, jeg har været gift!

Som en del af mit hjemmeside-system kan jeg se hvad folk søger på på mit site. De søger på 'lev', 'kærlighed' og 'skilsmisse'. Blandt andet.

Skilsmisse alligevel!?

Faktisk er næsten 15% af alle søgninger lavet den sidste måned på ordet 'skilsmisse'.
Min nysgerrighed er vakt og som en sulten sporhund gik min hjerne på jagt efter svar.
Måske i jagten på svar, så lad mig tilfredsstille den nysgerrighed du har derude :)

Kirk Rønler gift, virkelig?!

Ja jeg har været gift.
Og i dag er jeg skilt.
Hører nu til en helt ny kategori i de der check-af bokse; 'Fraskilt'. Det sikrede mig at jeg fortsat kunne have billige forsikringer hos Tjenestemændenes Forsikring, men ellers er det svært at se fordelene i det.
Og i en datingsammenhæng, så bliver fyrene som regel helt blå i hovedet når de finder ud af det!
Næste spørgsmål plejer at være 'Hvor længe var du gift?'... svar: 'Cirka 6 måneder'.
Typisk response: 'Nå for søren' og så bliver der som regel ret stille.
Jeg har simpelthen været gift Britney-style; short and sweet.

Militærfolkenes vetoret

Min eksmand... lyder fandme mærkeligt, selv at se på skrift! var i militæret og har altid vidst at hvis han en dag kom hjem og sagde at han ikke kunne udføre sit arbejde uden at vi var gift, ville jeg sige ja.

Men ellers ikke.

Vi overvejede det nogle gange, men jeg må indrømme: Jeg havde ikke lyst til at være gift. Jeg synes det er en frihedsberøvelse af de store.

Som egentlig ikke har noget at gøre med at skulle knalde udenom, men er nok for meget trold-vil-ikke-tæmmes.
Eller også er det bare fordi min barndomslære er, at når man bliver gift, så dør kærligheden. Det er nok mere det. For synes det er hyggeligt at være kærester, men jeg har ikke lyst til at miste den der store kærlighed én gang til i mit liv.
Men sådan blev det. Han skulle udsendes og vi skulle giftes. Og da han kom hjem blev vi skilt.

Den største sorg

Da først det var aftalt at vi skulle skilles, blev jeg den praktiske der gik i hamsterhjul-mode og fiksede.
Fiksede istandsættelse og salg af hus, advokat mig her og der og et nyt sted at bo.
Helt overskudsagtig og alt for meget fikser-typen med styr på detaljerne. Projektleder by heart!
Jeg er ikke sikker på at andre helt synes jeg var ligeså overskudsagtig i samme periode, men for en tid kørte det med praktikken.
I samme periode skifter jeg job og er netop blevet selvstændig med min første virksomhed også.
Jeg har fået mit drømmejob og 14 dage efter jeg er startet skal vi flytte pladser.
Og jeg bliver rasende!
Sur som jeg aldrig har været i mit voksne liv. Jeg skælder og smælder som en anden teenager der er blevet nægtet lommepenge.
Jeg vil undlade at citere hvad jeg blandt andet halvvejs råbte af vores driftsdirektør... men hold kæft hvor var det pinligt!
Senere den aften skrev jeg en sms til ham: 'Kære HH, undskyld for umanerlig dårlig opførsel i dag. Jeg er pt. ved at blive skilt og alt er ligesom i udu. Så det mest stabile i mit liv var egentlig det skrivebord jeg har haft i de sidste par uger.'
Han tog det pænt.

Samtidig er jeg flyttet ind i en lejlighed som er sat til salg. Så der er ikke noget i lejligheden.
Og lige dér... midt imellem 2 flyttekasser, en Ikea-pose, en seng med pludselig kun én dyne, i en lejlighed på Tagensvej, langt ude af min komfortzone, crashede alting.

Det var som at gå ind i en virkelig dårlig spartlet væg som tævede løs på mig. Ulykken og ensomheden kom løbende hånd i hånd og omfavnede mig klistrende og holdt godt fast. Der gik lang tid før de slap taget. Før jeg atter kunne ånde igen og se farverne på bladene.

Det er ubetinget den største sorg jeg nogensinde har oplevet. Men samtidig den største gave; at have elsket et andet menneske med hele mig og været blevet elsket for hele mig. Ikke kun når jeg var fantastisk og brillant, men også igennem sygdom og alt det andet knapt så kønne som livet også byder på.

Klar til dating og en kæreste

De sidste par år har budt på sommerflirts og natteroderier, dates af alt fra eklatant til fatal karakter og så alt det som har gjort at jeg lejlighedsvist har ringet en kammerat op og sagt: 'Hvad fanden er det der foregår med jer mænd...? I need a mans opinion!'.

Men nu er jeg egentlig klar og har lyst til at invitere kærligheden indenfor igen. Men hvordan? What to do i det her pulserende dating-liv? Måske du ligesom mig tænker at Tinder kun er til knald og hvad gør man så, hvis man heller ikke er til at have en penneven på et datingsite?
Den rejse tager jeg dig med til foredraget Sådan får du en kæreste - tiltræk den partner du længes efter, som handler om meget mere end 'bare' at finde alternativer til Tinder, når du er ensom om søndagen. 

Foredraget Sådan får du en kæreste - tiltræk den partner du længes efter

Er et foredrag der handler om dating. Et foredrag for singlen, som har lyst til at dykke ned i hvad der gør at du ikke 'bare' møder en kæreste. 

Det er et foredrag til dig der har lyst til at åbne dig for kærligheden og få gode redskaber fra personlig udvikling og sexologien leveret af Kirk Rønler, kåret som en af de 100 mest inspirerende kvinder af Femina. 

Foredraget om dating og kærlighed afholdes i hele landet, blandt andet: 

8. marts i Aarhus 

17. april i København 

17. maj i København 

26. juni i København 

Der kommer løbende flere datoer til - hold øje med kalenderen her.

 

 

Kærlig hilsen

Kirk Rønler

Der er ikke meget spejder gemt i mig...

Udendørstræning i solskin

Det er søndag og jeg er kørt til Amager Strand i København for at være med til udendørstræning undervist af Heidi Møller som ejer Power Performance, som tilbyder både bootcamps og funktionel træning, både med og uden redskaber. Alt sammen udenfor. 

Der er ikke meget spejder gemt i mig. Jeg kan hverken slå råbåndsknob eller lave bål. Men når solen skinner, og foråret pibler frem, så har jeg lyst til at være udenfor. Så trækker et indelukket fitnesscenter med sure tæer og dårlig ventilation ikke i min træningslyst. Så vil jeg ud. Have vind i håret og sol i kinderne. 

Så er der træning!

Vi varmer op med forskellige øvelser, som varmer led og rygsølje op og træner balancen.
Derefter er der cirka 40 minutter med makkerøvelser. Både træning for styrke, balance, core og mave/ryg. Alt sammen med den ekstra udfordring at underlaget er ujævnt og vinden giver endnu mere udfordring til balancen. Og vi skal ned i hug og kravle hen over jorden. 

Er det grænseoverskridende, at ligge der en søndag morgen med rumpetten i vejret til fri skue for forbipasserende? Ja, for nogen vil det være. Men der er nu også noget helt vidunderligt ved at skide forfængeligheden et langt stykke og lade forbipasserende være forbipasserende og fokusere på træningen sammen med andre. 

Og så er der altså noget ved det der med at blive lidt beskidt og kunne se at jeg har været til træning. Komme hjem med græs på knæene, som dengang jeg var barn. For det er så sjældent at vi vores indre legebarn løs. Og jeg griner. Og tørrer den løbende snot af i ærmet. Det har de andre lært mig. Der er en noget uprætentiøst over den her gruppe og den her træning. Jeg er vild med det! 
Træningen varierer og er ikke altid med makker. Det er fedt og sjovt og jeg får både trænet styrke og puls. 
Timen slutter med udstrækning til at breathtaking view udover havet med sol i øjnene og god samvittighed. 

Fordelene ved udendørstræning er mange! 

  • Du får d-vitamin fra solen, som blandt andet forebygger vinterdepression. 

  • Du sover bedre af den friske luft! 

  • Du får en lækker tan – husk solcreme!

  • Udendørstræning motiverer til mere træning – ret sejt! 

  • Du kan læse mere om fordelene på Power Performance’s side her

  • Nå ja, og så kan du slå en fis uden at nogen opdager det. Næsten ☺ 

Så kom med udenfor, for det er ret fedt. Og når en ikke-spejder siger det, så kan de fleste være med. 

Kærlig hilsen

Kirk Rønler

Pøj, pøj med det!

Free your feet med Peter Friis

Træning behøver ikke nødvendigvis være noget du går til hver tirsdag kl. 17 nul dut. Der er så mange fede events i hele landet, som byder på alt mulig forskellig slags træning. 

Senest har jeg været afsted til Free Your Feet, et danseevent undervist af Peter Friis, et vidunderligt gladt dampbarn, som bare kan noget! Det er sjældent at jeg giver mig helt hen til en anden underviser og ikke forholder mig til undervisningsstil og indhold - det er skaden af selv at have undervist så mange år, men med Peter et det noget andet. Han skaber et danseunivers som er omfavnende, altfavnende, mega effektiv træning og ikke mindst hysterisk morsomt. Den mand er kongen af one-liners og der er gratis mavetræning af alt det grineri. Og hvor er det dog vidunderligt at en mand som normalt arbejder med koreografi og nogle af landets kendte mennesker, helt uprætentiøst kan formidle hans fag. Det er der få der kan, og jeg har dyb respekt for hans kunnen. 

En stjerne på et dansegulv

Free your feet er et danse event. Skal du så være en ‘Stjerne på et dansegulv’ på den mest Seebach’ske måde, for at kunne deltage? Heldigvis ikke - for så havde jeg heller ikke selv en chance. 
Massevis af kvinder og nogle få modige mænd er dukket op til 2 timers dans i DGI byen på Vesterbro i København. Til nemme dansetrin, nogle lidt sværere… men glipper det, ja så kan man freestyle og der er altid glade smil fra sidemanden, også selvom jeg ikke kan det hele. 
Men min krop er så glad. Hele min krop bliver trænet og bevæget og sveden hagler af mig.

Peters anvisninger er nemme at forstå og det bliver gentaget nogle gange, så man kan nå at følge med. Og så kan jeg heldigvis genkende et par af trinene fra sidste gang. 
Peter Friis er en rutineret danser og koreograf og er en vidunderlig formidler til alle os danskere, som måske ikke helt har fødderne skruet rigtigt på, men viljen til at danse på det rette sted. 

Og så er han noget af det sjoveste jeg har mødt. 

Med et konsekvent, og med et evigt glimt i øjet, sender han os ud i koreografier med et ‘Pøj, pøj med det!’ - hver gang med det resultat at salen storgriner. 

Hvad kræver det at danse til Free Your Feet?

Ingenting, blot dit gode humør!
Personligt tager jeg selv noget mere danse-agtigt tøj på… det er mest fordi at med sådan en stram omgang Kari Traa, der føler jeg mig altså for fitness-agtigt og kan ikke helt give slip og fyre den af. Så find din gamle denimskjorte frem og sweatpants, eller lige præcis det du har det bedst i. 

Så afsted med dig - jeg glæder mig i hvert fald allerede til næste gang! :) 

Dansende hilsner

Kirk Rønler

Kreativ Træning med Kirk Rønler

Af gæsteblogger Torild Maya Thornsohn
 

For mig er træning & bevægelse blevet et lighedstegn med selvkærlighed. Jeg er færdig med at træne for kosmetikkens skyld eller fordi jeg BURDE. Niks. Jeg vil ha’ det dejligt – ikke kun efter træningen, men også undervejs. Jeg vil nyde det. 
Og det var i den grad hvad jeg gjorde, da jeg for nylig havde fornøjelsen af at opleve en af Kirks kreativ trlningstimer timer for allerførste gang. En time hvor effektiv træning af hele kroppen var pakket ind i kreativitet, nærvær, humor, fed musik og ikke mindst et meget højt fagligt niveau og stor viden omkring kroppen.

Velkommen hos Kirk Rønler

Der står oliven, nødder og mørk chokolade på bordet og stemningen er rolig, imødekommende og uformel. Rummet bliver fyldt op af 17 kvinder og de fleste går fast på holdet, og så er vi et par stykker der er kommet med på et afbud. Heldige os. 
Så går vi i gang. Jeg kender Kirk, men har ikke taget en af hendes timer. Og det første der gør indtryk, da hun går i gang er, at det her virkelig er KIRK! Og det er fantastisk, for efter selv at have været i branchen og undervist samt udøvet diverse former for træning, fitness & dans gennem de sidste 12 år -  har jeg fundet ud af, at det bestemt ikke er en selvfølge.
Altså det med at instruktøren rent faktisk er sig SELV.
Af en eller anden grund er det meget normalt at instruktører påtager sig en bestemt form for persona alt efter om de underviser i Yoga, Step, Zumba eller Crossfit. Det forvirrer i mit univers og afliver rent faktisk autenciteten i det, der bliver leveret. I mit univers. 
Så når Kirk står med al sin varme, humor og levende stil og styrer slagets gang, er det på en måde hvor det er tydeligt, at det her er HENDE. Ingen masker, ingen påtagethed - eller aftagethed for den sags skyld.  Det er fedt og giver en følelse af tryghed -  what you see is what you get.
Opvarmningen starter stående til lækre funky toner og allerede fra start er det tydeligt at det her ikke er en klassisk træningstime. Der er finurlige krøller og, efter min mening, forbedringer på hver eneste øvelse vi laver, og der er desuden hentet bevægemønstre ind fra alt mulig slags træning.
Eksempelvis laver vi i starten et klassisk gammeldags ’fejesving’ dog med det finurlige twist at vi undervejs bliver opfordret til at lege med formen, så knæ, fødder, hoved eller arme hver gang skifter udgangsstilling. Jeg får med det samme et smil på læben, for Kirks instruktioner sørger hurtigt for, at min krop indtager de mest mærkværdige stillinger, mens jeg svinger.

Det her fejesving er nu gået fra en oldschool gymnastikøvelse til en kreativ multi-mobiliserende bevægelse, der får mig til at tænke på Monty Python’s gakkede gangarter. Vi ser vidunderligt tossede ud alle sammen, ikke to af os gør det ens, og det i sig selv er befriende, og samtidig er den her øvelse helt ufatteligt effektiv! Alle mine led er i konstant bevægelse, min puls stiger og jeg smiler fra øre til øre. Kirk opfordrer løbende til at vi afprøver nye måder at gøre det på, og vi bliver mindet om at vi ikke skal ligne hinanden. 
Hvor er det dog en intelligent måde at træne på, det her! For vi ER jo ikke ens. Så selvfølgelig skal jeg ikke påtvinge min krop en stilling i et forsøg på at ligne instruktøren – jeg får de helt rette guidelines til øvelsen, men derfra får jeg lov at gøre det på min egen måde.  

Katte & Farveblyanter med til træning

Vi bliver guidet igennem stående øvelser for balance, styrke, stabilitet og smidighed og derefter indtages måtterne til en ligeledes grundig gennemgang af disse elementer, men med andre øvelser og mange forskellige udgangsstillinger. Igen med et konstant overraskelseselement i udførelsen af øvelsen. En helt almindelig rygøvelse bliver pludseligt udfordrende og langt mere effektiv, da Kirk beder os om at holde kroppen løftet og så udvælge en kropsdel at lave cirkler med, mens vi 'hænger der og flagrer'. Vi skifter flere gange undervejs så nye kropsdele bliver sat i bevægelse og jeg forundres over hvor lækkert det føles – og hvor hårdt det er! 
Vi er alle sammen på vidt forskellige niveauer og alligevel formår Kirk på smidig vis at guide individuelt undervejs, så alle bliver set, hjulpet og guidet så øvelsen passer til den enkelte deltager. Kirk er utroligt vidende om hvordan kroppen fungerer, og denne høje faglighed forenet med et stort og farverigt udvalg af øvelser gør den her time til en sand fornøjelse. Jeg smiler, griner, sveder, fokuserer, mærker, nyder, LEGER og lærer. Og hvor er jeg virkelig dejligt øm på den fede måde, flere dage efter.

’Ingen farveblyant uden katten slikker mælk’ er ordene der ryger ud af Kirks mund da hun beskriver to mobiliserende øvelser for ryg og bækken – ikke det du normalt hører på et trænings hold! Men ord der i den grad gav mening da vi gik i gang med øvelserne – og ikke mindst fik 18 mennesker til at grine højt, for det lød sgu ret sjovt. 

Det her er en vidunderlig måde at træne din krop på, og som et plus øges kropsbevidsthed, fokus & mentalt nærvær på grund af måden vi bliver guidet ind i øvelserne på gennem timen.

Det her er en time for ALLE der ønsker at gøre noget godt for krop og sjæl på en effektiv, sjov & kreativ måde. STOR respekt til Kirk! Jeg glæder mig allerede til næste gang jeg skal fejesvinge mig ind i gak, grin og ikke mindst en vidunderligt grundig workout.
 

Kærlig Hilsen

Torild Thornsohn

Når sport er både sjovt og socialt!

Friday Night skate i København 

Jeg har ikke været i et par rulleskøjter siden jeg rockede på parkeringspladsen bag Aldi i Taastrup for mere end ti år siden. Dengang kodeordet var frygtløs. Sidenhen manifesteret som mindeværdige ar på både knæ og skinneben. 

Ja, det er selvfølgelig hvis man ikke tæller sidste års debut til Friday Night Skate med - en helt igennem horribel date... egentlig tragisk komisk med en mand som havde studeret idræt, postulerede at han var i god form og som dog alligevel måtte opgive efter fem kvarter for så at byde på Chinabox til aftensmad! Well, jeg skal undlade at lade denne post handle om mit datingliv og i stedet inspiration til din træning. Selvom det er en sjov historie :) 

Jeg elsker hvis træning også kan være sjovt. Hvis det samtidig er noget jeg kan gøre sammen med mine venner, så er det endnu bedre. Og det kan du med Friday Night Skate, som er en rulleskøjtetur som by far er en af de skønneste måder at se vores smukke hovedstad på. Ja altså, med mindre at du er mere til den klassiske havnerundfart på 3 forskellige sprog!

Turen på rulleskøjter igennem København

Turen starter og slutter v. CBS på Frederiksberg, København og er cirka 20 kilometer lang. Det tager rundt regnet 2 timer. Undervejs er der spærret af, af politiet så du helt uforstyrret og meget luksus-agtigt får gaderne for dig selv. Altså sammen med 500-1500 andre glade rullende Københavnere. 

Jeg har været afsted et par gange. Den ene fredag er jeg afsted med en kammerat jeg ikke har set i 100 år og som jeg har glædet mig vildt meget til at 'have for mig selv' i to timer, men samtidig få rørt mig, så drinks'ene senere glider ned med god samvittighed. 

Morten har sagt at han er røvdårlig til at at stå på skøjter. Hvad han ikke lige fik nævnt er at det er han faktisk ikke. Han kommer anstigende i et sådant par uden bremser. Og nok er jeg novice, men det ved jeg godt hvad betyder: At han faktisk er ret sej. Men det er mit held, for så bliver han min støttepædagog undervejs. 

Turen går forbi Østerbro, Nørrebro, Indre By, Nordhavnen og mange flere locations. Undervejs er der én pause, hvor mange har været lidt mere koordineret end os og taget lidt snacks og drikkevarer med. Er man god kan man selvfølgelig også lige rulle i Føtex Food på vejen og proviantere :) 

Det er en fantastisk oplevelse. Med i feltet er både børn, voksne, unge og folk med 'rulle-diskoer', som både kan spille høj musik og smide røg afsted... ret fedt! Stemningen er høj, folk passer på hinanden og med på løbet er også 'blockere' som sammen med politiet navigerer trafikken og rullende 'sygeplejersker' som tager sig af dig, skulle uheldet være ude og du falder. Alle kan deltage og det kræver faktisk ikke at du er i topform :) 

Morten og jeg snakker, griner og hygger os undervejs og sammen har vi et super dejligt minde om både at have været sammen, have set vores by og været aktive på den fede måde. 

Arrangementet er gratis. Der findes udgaver i både København og Aarhus, foruden Malmø og så er der flere steder i landet rulleskøjteklubber. Så måske 'rul' er din nye sport. Det eneste det kræver er at par gode rulleskøjter og beskyttelse i form af knæ-/albue-/håndledsbeskyttere og evt. en hjelm. Friday Night Skate i København kræver ikke tilmelding. Du kan finde mere info på deres facebook side. Det er 12 gange henover sommeren ... og det er så fedt! Så få støvet de gamle rullere af og kom med afsted. Jeg skal afsted næste gang. Det er fredag d. 3. juli. Skal du med? :) 

Kærlig hilsen 

Kirk Rønler

Kan jeg danse streetdance?

Idag skal vi danse streetdance

Hun hedder Simone og er sød som candyfloss. Og hun kan danse med sit smukke viltre hår, midt på en strand. 
Hun er en af de tre undervisere der er på DR3 Morgengymnastikken, et program du kan se online og live på DR. 
Der er 3 undervisere; Henrik Leth med puls & styrke, Barthelot med Rytmisk udtryk og så søde Simone med dans. 

Jeg vælger dansen denne søndag formiddag. For trænger til lidt stræk, lidt sved på panden og fryder mig over at jeg kan vælte ud af sengen og direkte ind på stuegulvet til lidt dansetræning. Med morgenhår og søvn i øjnene er mit hjerte lige ved at springe over da Simone siger: 'Idag skal vi danse streetdance og koordinere arme og ben'.
'Shit', tænker jeg! Som tidligere konkurrencesvømmer er koordination ikke blandt mine forcer og da slet ikke når det både er arme og ben der skal igang. Samtidig. 
Men jeg synes det er sjovt og det er en god udfordring... og pyt: der er alligevel ikke nogen der kan se mig. 
Så jeg kaster mig ud i det. Til højre til venstre, arme med, frem og tilbage som var det en Nik & Jay video, alt sammen til lækkert musik leveret af den DJ de har med. Det er faktisk ret cool! 
Simone underviser med fronten mod mig, bag hende er der 8-10 morgenfriske i alle aldre og med vidt forskellige talenter for dans og nogen slet ikke... hvilket faktisk er ret fedt. For når jeg står der og kæmper med arme og ben, tager jeg et kig på de andre og tænker at så går det måske meget godt. 
Der skal i hvert fald lyde et kæmpe cudo herfra til den unge fyr med hvidt pandebånd. Som notorisk er off beat, konsekvent går til venstre når de andre går til højre og som måske er den fyr som er kæreste med en af dem der producerer programmet og derfor er han lokket med, fordi han skyldte lidt på konto'en, hvem ved? Men han ser glad ud og hvis han kan, så kan jeg også fortsætte :) 
Der er lidt pauser undervejs og samlet set bliver det vel til 22-24 minutters træning. En lækker blid start på min søndag. 
Faktisk er ret okay koncept. Det eneste der forvirrede mig lidt undervejs, er at det hele bliver spejlvendt. Når hun går til hendes højre, er det i virkeligheden min venstre og det forvirrer lidt. Men pyt - det går jo nok alligevel. 

Dans hjemme i stuen

Træningerne kræver ikke udstyr som sådan. Jeg trænede i bare tæer herhjemme i lejligheden i København og nød at jeg ikke behøvede at pakke en taske og skulle tage et sted hen for at træne. Og har man lyst kan man jo tage flere programmer i træk. Jeg tror det kunne være fedt at kombinere Simones dans med Henriks puls & styrke træning. Det tænker jeg bliver næste forsøg. 
Alle træningerne ligger online på dr.dk's hjemmeside. 

Min søndag er i hvert fald startet lækkert og blidt og med skønne dansemoves. Om det er nok til at rocke dansegulvet på Zen næste weekend ved jeg ikke. Men jeg smilede, fik sved på panden og fik udfordret min koordination og det var fedt! Og så er det gratis :) 

Kærlig hilsen 

Kirk Rønler

Halvanden time med røven lige i vejret...

Anmeldelse af Kirk Rønler, af Naturlig Træning med Benjamin Buus 

‘Do the Locomotion!’... Kylie’s sprøde stemme popper op i mit hoved da jeg checker ind til Locomotion træning hos Benjamin Buus i Hans Tavsens Park på Nørrebro i København. 
En halvanden times kravletræning.
Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har kravlet, så jeg glæder mig.
Der er noget ved den barnlige og sanselige tilgang til træning som er sjov, uprætentiøs og ret nem at gå til som inspirerer mig. Der hvor træning ikke handler om performance og kalorier, men om at bevæge sig, sådan som kroppen er designet til at blive brugt. 
Benjamin dukker op i bare tæer. Han har langt lyst hår som er sat op og som han står der ser han faktisk ret klejn ud. Han er ikke stor og veltrænet på den pumpede fitnessmåde, men hans skills er vilde og det er simpelthen så imponerende at se ham bevæge sig. Hvis ikke du tror mig, så tjek videoen ud! :) 

Locomotion Træning

Vi starter med en ledopvarmning af hele kroppen, både fødder, hofter, ryg, skulder og håndled. En opvarmning som forbereder basic teknikker til de ‘kravl’ vi skal lave senere, men også en opvarmning som giver en god indikation af hvordan vores led bevæger sig og hvor god kontrol vi har over vores led. Eller mangel på samme :) 

Det er relativt enkle øvelser, som alle kan være med til. 
Efter 15-20 minutters opvarmning, står der kravl på programmet. Det betyder groft set at vi derfra og en time frem har røven i vejret - sikkert til stor fornøjelse for de 4-5 gutter der står tæt ved og griller. 
Vi starter med en alm. kravleteknik på alle 4, hvor knæene ikke rører jorden. Jeg er afsted sammen med min veninde Mette, som allerede her bliver udfordret koordinativt, men stemningen er afslappet og vi griner indtil vi får det lært. Nu skal det ikke lyde som om jeg ikke bliver presset og udfordret, for det gør jeg i den grad, og det er fedt! 
Herfra kravler vi som aber, øgler, høje og lave katte, hele tiden under kyndig vejledning af Benjamin. Han er dælme tålmodig og super dygtig til at forklare både regressioner og progressioner på øvelserne, så der er noget for alle. 
Det er svært. Men sjovt og pissehårdt samtidig. Vi er meget nede i benene, med meget bøjede knæ og bevægelse i hofterne. Der er ingen tvivl om at det er super god workout for både ben, ryg og skuldre. 
Mine fødder, som begge er opererede og det svageste punkt på min krop, fordi de ikke kan bevæge sig særligt meget, er udfordrede, men jeg kan mærke at træningen er god for dem og de langsomt kan bevæge sig mere og mere. 
Konceptet med udendørstræning, at få græs på knæene, mærke jorden og vinden er super rart og hele vores nervesystem elsker den slags stimuli. 

Gør noget godt og sjovt for dig selv og prøv et af Benjamins hold. 

Kærlig hilsen 

Kirk Rønler

Aldrig har jeg kigget så meget på en mands røv...

Kirk Rønler anmelder MST 

Oprindeligt møder jeg Nicolai Back på et job på Mallorca for nogle år siden. Sidenhen har vi sporadisk haft kontakt og da han åbnede MST Center i Vedbæk, var jeg helt vildt nysgerrig på hvad det var han kunne. Ham den høje mand som ved første øjeblik ligner indbegrebet af en klassisk militærmand. Holdning så ret han er lige ved at gå bagover, senet og veltrænet og stoiske bevægelser. Måske jeg lader mig farve af hans alder eller baggrund som soldat og professionel håndboldspiller, men min forventning er ikke det der møder mig. Jeg har nok mest tænk stivbenet boldspiller med nul motorik, som har tænkt sig at kommandere rundt med mig i en time som en anden fodsoldat, for nu at være ærlig. 

Hvad er MST? 

Nicolai har sammen med lægen Jonas Hertz udviklet MST. En træningsmetode der skal lære dig at bevæge dig rigtigt. Og mærke efter. En metode der handler om at kunne basisteknikker før du avancerer. En metode der handler om fulde bevægemønstre i alle led, fra fødder til nakke. Om at holdningskorrigere og skabe bedre flow i kroppen. 
Og alene det, ja, så er min indre bevægenørd glad. 
Jeg har været med til træningerne flere gange og hver gang forundres jeg over hvor god teknik eleverne har. Det er sjældent man ser en hel sal lave squats med rigtig teknik. Og det gør de. For det lærer de og det i sig selv vidner om en vidunderlig kvalitet. 

Hvad laver vi til MST... og hvad er det med den røv?! 

Vi starter med det man kunne kalde ledopvarmning. Med at bevæge fødder, ankelled, knæled, hofteled, rygsøjle og meget mere. Med små bevægelser skal hofte og ryg flytte sig, side til side, frem og tilbage og jeg husker tydeligt de første gange jeg er afsted, som er for mere end et år siden. Jeg var helt på herrens mark! Og jeg stod og kiggede så intenst på Nicolais røv for at finde ud af hvad han gjorde. Lad mig bare sig det som det var: boldspilleren tog kegler og var så motorisk stærk at det var inspirerende. Og rytmisk sans har han også! Jeg var bange for at det var gammel-farfar musik han ville spille, mens han gik der og tyggede tyggegummi. Som han i øvrigt næsten altid gør. Tygger tyggegummi. Også til træning. Men nej - det var mega street og cool musik han spillede. Lejlighedsvist akkompagneret med dansemoves og et smil på læben når han bevæger sig rundt i salen. 
For nyligt var jeg igen afsted til MST Styrke hold. Det er lækker træning, masser af bevægelse og stadig sved på panden. Og min krop er lykkelig! I stedet for at føle mig presset sammen, som jeg synes noget styrketræning gør, føler jeg mig levende i ryggen og en lethed i både hofte- og skulderled, da jeg sætter mig ind i bilen for at vende næsen hjem. 

Hvad får du ud af at træne MST?

Du får muligheden for at rehabilitere dine skader, rette op på dårlig holdning og arbejde med at mærke din krop igen. Vel at mærke uden der hverken går tantra eller urtehus i den. Rent og simpelt arbejde med din krop, uden de store dikkedarer som komplicerer træningen. 
Dem som træner hos MST oplever reducerede smerter, større bevægelighed og dermed flere muligheder med deres krop og større livskvalitet deraf. 

Jeg er fan! Og at MST Center så er flyttet til nye lokaler, som er pissesmukke er bare et plus! 
Der er masser af træningsmuligheder for hele familien. Du kan læse alt om træning, holdplan og priser her og hvis du stadig er i tvivl er så kan du booke en gratis prøvetime her. 

Gør' det - din krop vil elske dig for det :) 

Kærlig hilsen 

Kirk Rønler

Skift løbeturen ud med noget mere kropsvenligt!

Kirk Rønler anmelde rulleskøjtetræning

Det er ingen hemmelighed at mig og løb er to uforenelige størrelser. Jeg synes både det er kedeligt og i øvrigt pissehårdt for min krop. Jeg forsøgte mig med løb op til Warrior Dash, men må bare konstatere at det ikke er en sport for mig. 
Det ændrer ikke ved at jeg gerne vil konditionstræne og have sved på panden!
Samtidig synes jeg at løb giver en ærgelig gentagelse af samme ensidige bevægelser i hoften, som vi har så al rigeligt af i forvejen. 
Jeg lavede derfor et samarbejde med Vesterbro's rulleskøjteklub, som har til huse i København, for der er faktisk ikke den store forskel på hvor meget man forbrænder om man ruller eller løber. 
Jeg forbrænder cirka 245 kcal på 30 minutter ved at rulle og 280 kcal ved løb med 8 km i timen. Derudover er min lommefilosofi, qua had-kærlighedsforholdet til løb/rulle at de to tal vil udjævne sig og være mere lige - for mit vedkommende i hvert fald. 
Så rul it is!

Kirk på glatis på rulleskøjter

Jeg var så heldig at få fornøjelsen af en af Vesterbro's Rulleskøjteklubs dygtige undervisere, Jan, til en privat session med tips & tricks til at blive bedre til at rulle. 
Så på en skønsom tirsdag mødtes vi på Plug N Play på Amager og trænede teknik.
Jan er tynd og atletisk og han ligner seriøst en der bor i sine skøjter - han bevæger sig så elegant og helt roligt samtidig på skøjterne. 
Grundstilling, monkey arms, op på ét ben, ligge vægten på lilletåen, trække det anden ben bagved, krydse over... alt sammen for at gøre mig bedre i min grundstilling så jeg bedst muligt kan udvikle kraft og reducere vindmodstand. 
Det var mildest talt skidesjovt. Grænseoverskridende, ja - for jeg tager jo også mig selv i at tænke: Jaiks! Bare jeg ikke falder! Og også grænseoverskridende fordi jeg står der og har gang i noget som den søde Jan ganske vist sagde gik rigtig godt, men jeg ligner jo en bambi på glatis samtidig :) 
Jeg fik sindsygt mange tricks med mig fra en meget tålmodig mand, som på bedste vis håndterede den noget mere utålmodige bulderbasse :) 

Tag et kig med til træning og til maraton - og ja... du må godt grine lidt af skøjteprinsessen på glatis :) 

Kærlig hilsen 

Kirk Rønler

Er gymnastik kun for gamle damer i hvide sloggi-trusser?

Kirk Rønler anmelder gymnastik på Gotved Instituttet

Det er en onsdag i juni måned og jeg finder ind i et omklædningsrum hvor snakken går livligt. Det er damer der snakker. Du ved, pæne damer fra Frederiksberg som har tid til og har gået til gymnastik i 100 år på Gotved Instituttet på Vodroffsvej i København, onsdage kl. 12.00. 
De kigger noget forundret på mig da jeg kommer ind, men er søde og venlige og spørger hvad jeg laver der. Den næste-yngste efter mig er nemlig 55 år, så jeg falder en smule udenfor målgruppen. 
4 gange i juni træner jeg gymnastik, blandt andet sammen med Mette som er 87 år gammel og i topform. Og det må da være lykken, at kunne bevæge sig frit og uden smerter på vores ældre dage. 
Det er damer med velourbukser, støttestrømper og sat hår. Hår som vel at mærke ikke rører sig ud af flækken i den time vi træner sammen. 
Jeg spørger Gotved Instituttet om jeg må komme tilbage på et lidt yngre hold og hvor der er lidt mere bas på, og anmelde gymnastik som træningsform. Det må jeg heldigvis.
Som sagt så gjort og denne gang, en tirsdag aften kl. 20.15 går jeg ind i det selvsamme omklædningsrum og bliver mødt af snakkende søde kvinder på min egen alder og lidt ældre. 
Nogen har gået til gymnastik længe og andre er lige startet på denne sæson. Fælles for dem alle er at de ikke gider gå i et traditionelt fitnesscenter. Årsagerne er mange, men jeg genkender selv at jeg ikke gider træne ved siden af en 20-årig der aldrig har set appelsinhud eller for den sags skyld, er vågnet op med hvinende ondt i ryggen. 
Og så går de til gymnastik på Gotved Instituttet fordi de føler sig i trygge hænder med meget kompetente undervisere. 
Min farmor har for evigt kaldt alt sport jeg har lavet for 'gymmastik', men for første gang prøver jeg rent faktisk gymnastik.  

Hvad laver vi så, til det der 'gymmastik'?

Træningen varetages af Irene, som har undervist gymnastik i mere end 10 år. Hun er effektiv i hendes kommunikation, måske en anelse til den militante side, men det føles samtidig meget trygt. Og hendes ry var løbet hende i forvejen nede i omklædningen, hvor de havde advaret mig at hun var en af de mere 'hårde' undervisere, hvor eleverne fik lov at bestille noget. Det passede mig fint!
Vi starter med opvarmning og allerede her er min bevægenørd glad.
Intet led bliver overset, alt bliver bevæget: knæ, hofter, ryg, skuldre og hele tiden ledsaget af god vejledning og også opfordringen til at mærke efter hvad min krop har brug for. Og så er jeg jo glad - når holdtræning stadig kan blive så individuelt som muligt og kan tage udgangspunkt i den enkelte elev og ikke et fastsat program som død og pine skal overholdes, koste hvad det koste vil. 
Efter en opvarmning på stedet, begynder vi at bevæge os rundt i salen i cirkler og imellem hinanden. Vi arbejder med forskellige 'gang-teknikker', fra valsetrin, til rotation i ryg, krydskoordination, oppe og nede på tæer. Alt sammen noget der udfordrer balance, styrke og koordination. 
Jeg trisser rundt der, i den gamle smukke sal, med et stort smil på fra det ene øre til det andet. I bare tæer, så jeg kan mærke det trægulv hvor tusindvis af mænd og kvinder har lavet fejesving og benbøjninger siden 1898. Huset er fredet og her er så mange smukke detaljer og både historisk og fornyende stemning. 
På et tidspunkt skal vi arbejde med slides, klude på gulvet. Både balance, styrke og koordination bliver udfordret, pulsen kommer i vejret og sveden springer fra panden. 
Vi laver også sjove to-mandsøvelser som jeg aldrig har prøvet før. 
Musikken er varieret og meget forskellig, men både oldschool og moderne. En ambition Helle Gotved tillagde da hun udviklede hendes version af gymnastikken; at musikken skulle være en integreret del af gymnastikken og bevægelserne og ikke bare et lydtapet, som set tidligere. 
Vi afslutter med både mave- og rygtræning og en afspænding som Irene guider os igennem. 
Jeg har ikke altid fundet ro nok til afspænding, men på mine 'gamle dage' nyder jeg at komme helt ned i gear og lade min krop falde til ro og give den plads til at flyde ud og lade tankerne drive afsted. 

Hvad får du ud af at træne gymnastik?

Alle undervisere på Gotved Instituttet er alle uddannet fra samme institution, de ved hvad de laver og det er super kompetent træning. 
Programmet på timerne varierer, men altid for øje at bevæge hele kroppen, at styrke og strække og arbejde med balance og koordination. 
Jeg var forbi et Tempo hold og jeg gik derfra med en lethed i min krop. 
Er det, det mest effektive du kan træne? Ikke hvis du måler i hvor mange kalorier du forbrænder, men hvis du måler i følelsen i kroppen efterfølgende, så ja! 
Jeg synes både at gymnastik kan stå alene og at det for alle, uanset hvilken anden sport man dyrker, er et rigtig god supplement for at holde bevægelse-, mobilitet-, styrke og koordinative egenskaber ved lige eller ligefrem forbedre. 
Jeg er mega meget fan og håber jeg skal til gymnastik igen. For jeg vil være ligeså sej som Mette når jeg bliver 87! Og sådan er det! 

Du kan læse mere om Gotved Instituttet og deres hold her. 

Giv det en chance - Gymnastik er nemlig ikke kun for gamle damer! :) 

Kærlig hilsen

Kirk Rønler

Nøgengymnastik og bryster der hænger nedad...

Kirk Rønler anmelder nøgengymnastik

Det er ingen hemmelighed at jeg er fan af gymnastik. Det er jeg blevet i en sen alder, men jeg kan mærke at min krop er toplykkelig for det. 
En dag får jeg anbefalet Mensendieck Gymnastik og jeg tager forsigtigt mod til mig, til at spørge: 'Er det ikke der hvor man er nøgen?'. 
'Jo'. 
Altså næsten, for man må godt have trusser på, er svaret. Og der ved jeg hverken om jeg skal grine eller græde. For selvom jeg har stået i fællesbadet på Grøn Koncert som frivillig med alle drengene og delt en Tuborg, så bliver jeg alligevel både genert og lidt skræmt på én og samme tid. 
Så skal jeg stå dér med bare bryster og røven i vejret. Jeg kan ikke lige se det for mig. Eller også var det fordi jeg meget levende kunne se det for mig, at jeg var lidt tøvende ved arrangementet. 

Hvad er Mensendieck?

Bess Mensendieck opfandt denne gymnastikform for 110 år siden, som tager udgangspunkt i den enkelte elev. Enten trænes du alene, eller på et lille hold med 2-3 elever. 
Det er holdningskorrigerende og styrkende træning, som er særligt godt til dig med skavanker og dig der ønsker en øget kropbevidsthed og bedre forbindelse til kroppen.
Groft sagt: Alle kan få noget ud af at træne Mensendieck. Det er ikke den mest ophidsende træningsform i form af sved på panden og kalorieforbrænding op igennem taget. Men det kan noget og det er latterligt hårdt at skulle lave knæbøjning, hoftebøjning, op/ned på tæer og hele tiden arbejde med din krop i balance, uden at kompensere. 
Jeg har været til træning hos Jette Grant, the Grand Mother indenfor Mensendieck i København. Hun er så cool og efterspurgt at hun ikke tager flere elever ind. Jeg har heldigvis fået lov at komme med alligevel og tage et kig med indenfor. 
Første gang jeg kommer, bliver jeg mødt af to ældre kvinder i trusser og intet andet som netop er blevet færdig med deres træning. Nå ja, og så Jette. 
Jette er 72 år gammel og har arbejdet med Mensendieck i mere end 30 år. Faktisk siden 1981. Hun har set mangen en kvinde- og mandekrop. Og på en helt anden note... hvor fucking sejt er det ikke lige at damen i øvrigt stadig arbejder og er aktiv som 72-årig! Giv den op for Jette! 

Hvorfor nøgengymnastik?

Det er jo for så vidt heller ikke nøgengymnastik, men for mig, som trods indre hippie, er vant til at træne med tøj på, så er det meget nøgent at kun stå i trusser og træne. Det er da i øvrigt også vanvittigt konfronterende overfor min egen krop, men det er en helt anden snak og helt anden blog - som kommer! 
Vi træner med så lidt tøj på, for at kunne se hvordan musklerne arbejder og bliver hele tiden hjulpet på vej af læreren og de spejle der er i rummet. 
Første gang jeg er til træning er jeg ikke så modig. Der har jeg både trusser og en lille bh på. 
Næste gang er jeg mere modig. Der har jeg kun trusser på. Det er modigt for mig. Også selvom det kun er Jette der er der. 
Men jeg gjorde det! Og jeg kunne faktisk bedre se min krop arbejde. 

Hvordan træner man Mensendieck?

Hvis du overvejer Mensendieck, så gør det - kom afsted!
Selve træningen varer kun en halv time hver gang, men med den store koncentration og arbejdsiver undervejs er det rigeligt tid og det er super effektivt. 
Første gang jeg var der arbejdede vi meget med min holdning. Jeg synes da ellers at det gik såååå fint! Altså ud over at jeg vidste at jeg har et stort lændesvaj, synes jeg det kørte meget godt. Well, think again. 
Og alene de øvelser omkring min holdning har hjulpet helt gevaldigt. Det giver en helt anden opmærksomhed i hverdagen, som jeg hele tiden kan bruge. Jeg bruger det når jeg står og laver mad, børster tænder, står i badet, tager imod gæster til træning, ja hele tiden. Og det er det Mensendieck er designet til: at give dig værktøjer til at kunne arbejde korrekt og med mindst belastning i din hverdag. 

Jeg kan kun på det varmeste anbefale alle at træne Mensendieck, især hvis du har noget pik-pak med kroppen, det er en vidunderlig måde at få rettet den op på. Og så pyt med at det kun foregår i trusser, hvis det betyder at du får en bedre holdning. 
Jeg troede kun det var gamle damer der trænede det, men jeg fik lov at se et lille hold med to. Det var med en ung 22-årig og en dejlig dame, jeg vil tro er i 50'erne. Den unge kom i øvrigt for to år siden, med en Skoliose og smerter. Idag er hun smertefri, takket være Mensendieck. 

Det er ikke helt dumt :) 
Du kan læse mere her og finde en underviser i nærheden af dig. 

Kærlig hilsen

Kirk Rønler 

Kolde vintergys i DGI-byen i København

Kirk Rønler anmelder saunagus

Vinden suser og kulden bider i kinderne da jeg drejer rundt om hjørnet ved DGI-byens indgang i København på Vesterbro. 
Jeg skal til saunagus og lidt som med de andre ting jeg skal prøve i samarbejde med DGI-byen, så ved jeg ikke hvad det går ud på, for jeg har ikke prøvet det før.
Jeg stiller med vilje ikke super mange spørgsmål inden og undersøger tusind ting om hvad det er. Det giver tit en forventning til hvordan det skal være og jeg vil hellere gå ind til det med åbent sind og helt nysgerrigt gå på opdagelse.

Det er første gang i lang tid at jeg er i DGI-byen, men duften af klor og lyden af glade badegæster er ikke til at tage fejl af. Det er et miljø hvor jeg med en fortid som konkurrencesvømmer har brugt rigtig meget tid. Men nu er det nydelse der står på programmet og ikke ydelse. Ahhh!
Saunagus tager omkring en times tid og der er ligesom to heat, hvert med 3 dufte.
Jeg bliver mødt af en sød Gusmester. En Finne, som det viser sig er stolt af sit ophav og som tager os med på en finsk udgave af saunagus.
Jeg sætter mig til rette i saunaen og nyder at lade varmen omfavne mig. Der spiller rolig musik og jeg er blevet udstyret med et glas vand og blevet budt på frugt inden jeg gik ind. Ret lækkert!
Gusmesteren byder velkommen og fortæller lidt om hvad vi skal opleve.
Første runde er med tre dufte; eukalyptus, appelsin og mentol. Dufter mega dejligt, selvom mentolen kradser lidt i øjne og hals. Gusmesteren fortæller om hver enkelt duft og dens virkninger og giver også et trick til hvordan det bliver nemmere at trække vejret ved at holde hænderne i en lille skål foran ansigtet.
Hver gang der er kommet en duftolie på ovnen starter Gusmesteren noget der mest af alt minder om en Spansk Toreador med et håndklæde. Med en helt særlig teknik 'slår' han varmen ned fra loftet med et håndklæde.
En anelse utryg for at gå derfra og ligne en der er blevet pisket, dukker jeg mig. Unødigt, for Gusmesteren har totalt styr på det håndklæde. Varmen slår ned om kroppen og for et øjeblik føler jeg mig hensat til en strand sydpå.

Det kolde, kolde, kolde! gus


Jeg tænkte godt dengang jeg cyklede ind til DGI-byen, om man sådan skulle i noget koldt vand efter... ved ikke om det vi skulle var værre eller bedre. Men imellem første og andet heat og igen da vi er færdige, skal vi overhældes med koldt vand. At fotografen så beder Gusmesteren om at gøre det 'rættig' langsomt for at få taget billeder, gør det ikke mindre pinsomt. Jeg hviner som en stukken gris, som den eneste i øvrigt, mens de kolde stråler løber ned over min varme krop. Jaiks, manner! Pissekoldt på godt dansk.
2. runde med olier er blandt andet med tjære og øl, dufter som et bageri og afsluttes med pisk. Du læste rigtigt! Pisk med birkegrene. På det her tidspunkt har Gusmesteren sat tempofyldt finsk musik på og tager én efter én hver gus-gæst, beder dem folde sig forover og så får den ellers i takt til musikken med birke-bundtet. Altså jeg når både at se sol, måne og stjerner inden han kommer over til mig... men det er faktisk super dejligt og slet ikke noget der gør ondt. Så der er lyden klart værre end selve oplevelsen.
Da vi er færdige er der en omgang koldt vand igen... og så plumper jeg ellers i det store runde bassin og tager et par omgange. Med en krop der føles afslappet og virkelig dejligt tilpas.

Saunagus. Det kan så meget anbefales - især her om vinteren, som et varmt kram!

Kærlig hilsen

Kirk Rønler

Lad din sjæl danse til Soulmotion

Kirk Rønler til Soulmotion 

Sneen ligger tungt udenfor da jeg svinger ind på Suomisvej. Som et hvidt dække dæmper sneen lyden, som om det uvæsentlige forstummer.
Jeg er på vej til Soul Motion ™ hos Camilla som ejer studiet Be Moved Copenhagen i København, som praktisk talt er mit andet hjem. Det er et smukt studio, med blødt bambusgulv, levende lys og varme farver, så rummet nærmest omfavner dig allerede når du kommer. Studiet ligger centralt på Frederiksberg og huser forskellige danseformer, workshops og så uendeligt mange muligheder indenfor selvudvikling. 

Hvorfor skal du dyrke Soul Motion ™?

Soul Motion ™ er en ny danseform i Danmark. Og egentlig er det for simpelt kun at kalde dans. Gik jeg all hippie på den, ville jeg kalde det en dejlig kærlighedserklæring du ville kunne give dig selv. Et rum hvor tanker og følelser kan eksistere, uanset hvad de måtte være. Og hvor du kan bevæge dig med dem, eller lade være. Der er ikke noget rigtigt eller forkert. Der er ingen performance, noget du skal opnå eller præstere og i en verden, hvor todo-listerne aldrig bliver kortere og hvor forventningerne til dig som menneske bliver større, er der behov for at tjekke ind hos os selv. Danne kommunikation imellem hoved, hjerte og krop.

Hvad er Soul Motion ™?

Soul Motion™ har bevægelsesmæssigt sine rødder i dans, uden at det kræver at du har gået til dans. Vi bevæger os til alt mulig forskellig musik og bliver guidet af Camilla undervejs. Der er som sådan ikke trin til de enkelte sange, men Camilla faciliterer, eksempelvis 'pause and presence' som er en stor del af træningen. Altså at stoppe op. Blive nærværende og når du så går igen, eller bevæger dig igen, er det fornyet, alene fordi du har stoppet op.

Der er forskellige temaer i Soul Motion™, at danse med sig selv, 2 og 2 og i et community, altså sammen med flere. Der er øvelser hvor vi lader os inspirere af en anden kvinde, hvor vi kigger med beundring, hvor vi giver og tager fra de andre kvinder i rummet.
En øvelse der gjorde stort indtryk på mig, er da vi på et tidspunkt skal danse og man kan enten bevæge sig, stille sig til 'service' eller tage imod. Stiller man sig til service, står man bare stille med et åbent kropssprog og har man brug for at tage imod, brug for at læne sig op af én, så stiller man sig og tager imod.

Er du god til at tage imod?

Hvor tit gør du det? Tager imod? Og hvor tit tager du imod fra en du slet ikke kender? Og her gælder det ikke når du har betalt 400 kroner for en massage.
Her er der tale om noget helt ufatteligt smukt. 1 kvinde stiller sig til rådighed, med hendes kærlighed og varme og en anden kvinde tager imod, ved bare at stille sig ved siden af, måske skulder ved skulder.
Det er så smukt. Fordi, det kræver både at den ene kan mærke at hun har lyst til at give og den anden har brug for at tage imod og tør at tage det. Jeg ved ikke hvordan I mænd har det, men jeg kender så mange kvinder som er så gode til at give, men elendige til at tage imod, og måske kan de slet ikke mærke at de har brug for at tage imod, og hvis de kan, endsige have modet til at bede om det. En følelse jeg kender fra mig selv. Som bunder i frygten for afvisning.

Jeg havde danset sammen med en anden kvinde, som sidst på sessionen satte sig ned og jeg kunne bare mærke at lige dér, der skulle vi sidde sammen. Så jeg satte mig lidt med siden til og så sad vi bare sammen. Ikke andet. Med min side af kroppen, mod hendes ryg. Og da tiden var helt rigtig fik hun en kæmpe lang krammer og jeg fik en tilbage. Og det var bare så dejligt.

Hva så, får jeg sved på panden?

Ja, det gør du. Du får mulighed for at bevæge din krop i alle mulige retninger, op og ned, du må bruge gulvet, du får lov til at lege med forskellige følelser, lukke det ud du skal. Men der står ikke en underviser ligesom nede i fitnesscentret og fortæller dig at nu skal du gå to til højre og at hvis ikke du tager dig sammen, får du ikke en stram røv til sommer.
Til gengæld er det et kærligt frikvarter, hvor du får muligheden for at tjekke ind med dig selv. Og hvis det er en fremmed følelse, er det ok. Du behøver heldigvis ikke være verdensmester inden du kommer. Tværtimod.

Så falder 10-øren!

I mange år har vi været optaget af at når vi tog til træning skulle det give os et bidrag til resten af vores hverdag. Mere energi til at klare lange arbejdsdage, mere funktionel styrke til at bedre vores bevægelser i hverdagen. Det samme kan Soul Motion™, bare på et andet plan.
For kongstanken er at tage det du lærer/oplever på dansegulvet med ud i livet, i 'den rigtige verden', og bruge det der. Eksempelvis at tage imod, bede om hjælp, registrere hvordan du har det i en relation og være tro imod det.

Det her er så meget mere end dans. Det er bevægelsesterapi og jeg kender ikke nogen som ikke ville kunne benefitte af en tur på bambusgulvet til Soul Motion™. Du kan prøve Soul Motion™ hos Camilla hos Be Moved Copenhagen på Frederiksberg.

Vind klippekort til Soul Motion!

Lige nu kan du vinde et 5 turs klippekort til Be Moved. Værdi 650,- 
Jeg trækker to vindere søndag d. 19. februar som begge vinder et klippekort med 5 klip. 
Alt du skal gøre, er at følge mig på instagram her og skrive på billedet med Soulmotion, hvorfor du skal vinde :) 

Kærlig hilsen

Kirk Rønler

Den ultimative ro finder du i fridykning

Fridykning med Kirk Rønler

Har du prøvet at svømme, spille undervandsrugby, undervandsjagt, mermaid fitness, finnesvømning eller haft din baby med til babysvømning, ja så har du stiftet bekendtskab med fridykning, måske uden du helt vidste det.
Jeg vidste ikke hvad det var, til trods for at jeg er tidl. konkurrencesvømmer, om end det er mange år siden. Jeg støder på det i samarbejdet med DGI-byen i København på Vesterbro, hvor jeg anmelder alle deres vandaktiviteter.
Og for at være ærlig: Jeg anede ikke en skid om fridykning da jeg kommer første gang. Egentlig med vilje, for så er min holdning ikke farvet inden jeg starter.
Forløbet varetages af Thomas Kirk, som er en af landets dygtigste til statisk vejrhold. Han underviser hos DGI-byen og hos Københavns Fridykker Klub.
Allerede da jeg læser det, tænker jeg at det nok er sådan en tynd, nørdet Stig Severinsen type der skal undervise os.
Men det er Thomas ikke.
Han er hjertevarm, venlig, lidt morfar-agtig på den fede måde og skidedygtig til at formidle. Det eneste, uden at kende Stig, de to deler, udover passionen for fridykning, er at de begge to har knapt så meget hårpragt.

Hvad er fridykning?

Vi er allesammen født med en dykkerrefleks. At vi lukker øjnene og holder vejret når vi er under vand. Vi kender det fra babysvømning.
I fridykning er ambitionen at blive god til at holde vejret under vand. For at kunne lave dyk, laaaange dyk.
Verdensrekorden er Stig Severinsen, der kan holde vejret i 22 minutter. 22 minutter! Jeg skriver det lige igen; 22 minutter! Er du åndsvag det er lang tid.
Da jeg kommer til træning første gang, finder jeg ud af at jeg er den eneste kvinde, udover Maija, en finsk pige, som fortæller mig at hun har taget kurset for at blive bedre til at holde vejret, fordi hun har lyst til at kunne føle sig mere fri under vandet. Det giver god mening. For nogle af de andre, handler det om kontrol, vægtløshed, meditation og flow.
Hver gang starter med teori og forskellige slags træninger, inden vi går i vandet. Det kan være træning som strækker vævet omkring lunger og brystkassen, for at bedre muligheden for at trække vejret rigtigt og dybt nok. Det er teknik omkring hvordan man 'hook'er' rigtigt, vejrtrækningen når man kommer op fra et dyk, så man ikke bliver dårlig.
Alt sammen formidlet meget sagligt og med et glimt i øjet. Både af Thomas og af de gæstelærere der er med. Jeg føler mig i meget trygge hænder.

Kunsten af fridykke

Det viser sig, sjovt nok, at selvfølgelig er der flere elementer i at blive en dygtig fridykker.
At det i sig selv harmonerer sløjt med min tålmodighed er en anden side af sagen.
Men der er både CO2 tabeller, afslapning, meditation og yoga på programmet. Vi får undervisning i hvordan vi skal bevæge os under vandet, hvilke finner vi skal bruge, våddragt, halsvægt og you name it.
Så vil du fridykke, skal du forberede dig på at det er en grej-sport, måske det er derfor det tiltaler så mange mænd. Jeg snakkede blandt andet med Esben på holdet som var cool med at det var en grej-sport... selv, synes jeg ikke det er det fede at piske byen igennem på cykel med våddragt og finner stikkende ud af tasken. Måske jeg bare er for komfortabel, dér! :)
En del af træningen er at presse vores grænser. At arbejde et sted, hvor det føles ubehageligt, for at blive bedre til at holde vejret. Vi skal styre sindets behov for at trække vejret og forsøge at skubbe grænsen. Det i sig selv, er mænd notorisk (med fare for at jeg får en masse på nakken, nu), bedre til end vi kvinder er.
Jeg bliver alligevel overrasket da vi har vores første statiske dyk. Altså hvor man 'bare' ligger afslappet i vandet. Jeg kan holde vejret i 2.40 minutter. Not that bad. Og selvfølgelig bemærker jeg også at jeg holder vejret længere end nogen af fyrene. Mega win! Man er vel konkurrencemenneske...

Så træk dog vejret

Nogle af de teknikker og den viden vi lærer om at trække vejret, tager jeg med mig i min hverdag. For vi trækker jo ikke altid vejret hensigtsmæssigt. Enten sidder vi på tarvelige måder rent kropsligt, eller også trækker vi bare ikke vejret optimalt. Jeg læste et interview med Stig Severinsen, hvor hans påstand er at vi trækker vejret 70% optimalt. Så der er noget at hente.
En god vejrtrækning kan være meditativ i sig selv, også selvom den er på land. Så jeg har genfundet min kærlighed til at trække vejret og give min vejrtækning opmærksomhed igen. Vigtigt for mig, var at lære at det er bedst at trække vejret igennem næsen, fordi der både renses luften, men også fordi at næsen har mindre huller end munden, så luften fordeles bedre og der kommer ikke ligeså meget ind/ud af gangen.

Kæft, de er søde!

Det skal sent vise sig, at da jeg dukker op den ene gang til træning og synes at jeg har totalt styr på mit shit, fordi jeg har fået lånt en våddragt, at det har jeg ikke. For med os skulle vi også have haft en halsvægt og finner. Shit, mand! Så står jeg der og ligner hende blondine bloggeren!
Men inden jeg har set mig om, har Thomas fikset et par finner og en halsvægt. Halsvægten er for tung, men en af fyrene på holdet, Jakob, låner mig hans. Og så går det bedre.
De er vildt søde på det hold // der er ikke meget fancy pancy fitness stemning og det hele er meget nede på jorden og jeg nyder at være et sted, og til noget træning, som ikke handler om store muskler og den vilde konkurrence imellem hinanden, men mere med én selv.

Jeg er virkelig imponeret. Jeg havde ikke forventet et så tjekket forløb og at lære så meget. Jeg nåede ikke at være til træning alle gangene, men det er mit meget klare indtryk, at med dette forløb får du alle basisteknikker til at kunne fridykke.
Derudover var der en facebookgruppe til holdet, hvor vi kunne stille spørgsmål og dele viden. Og så var der hjælp til hvordan kommer man videre fra forløbet, blandt andet med information om hvornår der er optag i Københavns Fridykkerklub.

Kærlig hilsen

Kirk Rønler

Varme, vand og velværeaften

Lyst til at bruge en aften med en god ven/veninde?

Det er tirsdag aften og efter en lang dag, henter min søde veninde Charlotte mig. Vi skal til velværeaften i DGI-byens Vandkulturhus i København på Vesterbro. 
Og alene tanken om det varme vand der omslutter min krop gør mig helt blød i knæene.
Til Velværeaften er der dæmpet belysning i det område, hvor de er varme bassiner. Der er fri frugt og kaffe/the.

Venindeaften på en ny måde

Med en kop the på kanten af boblebadet synker vi ned i varmen. Snakken går og det er rart at være sammen på en anden måde, end på cafe, restaurant eller til træning sammen.
Vi sludrer og mens boblerne kommer og går, får vi både diskuteret seneste udfordringer i hvert vores liv som selvstændige og på vidunderlig vis bliver samtalen dybere. Og det til trods for at andre jo egentligt sidder ret tæt på og kan høre med.
Men vandet gør noget. Måske er det bare fordi at det varme vand får os til at slappe af. Dejligt er det i hvert fald.
Vi plopper derfra ned i det store varme bassin, strækker os, flyder rundt og griner sammen.

Det er rart. Tiltrængt med varme i den kolde tid. Og en virkelig skøn måde at være sammen på.

Til velværeaften er det også muligt at tage til Saunagus. Du kan læse om oplevelsen med den finske udgave af en spansk toreador som Gusmester her.

Kærlig hilsen

Kirk Rønler

Aquabike, er alt hvad du forestiller dig..

Kirk Rønler i samarbejde med DGI-byen

I samarbejde med DGI-byen i København, har jeg haft fornøjelsen af at skulle anmelde alle deres vandaktiviteter. Aqua Yoga og Pilates var vidunderligt, afslappende og en optankning af energi. Det samme var Velværeaften, som sammen med Saunagus, kan anbefales som et hyggeligt alternativ til at tage på cafe med veninderne. 

Kirk & Aqua Bike

Jeg var godt forberedt på at Aqua Bike nok ikke blev helt så afslappende, men alligevel vidste jeg ikke helt hvad jeg skulle forvente mig.
Altså, jeg mener... konceptet Aqua Bike, hvad er det egentlig?
Well, det er lige præcis det du tænker at det er... en cykel ploppet ned i vand.
Modstanden som du kender det fra en almindelig spinning cykel er erstattet med vandmodstand.

Iført sexy vand-cykel sko, som mest af alt ligner den samme slags badesko jeg havde som barn, et par shorts og badedragt tropper jeg op onsdag morgen kl. 7 til Aqua Bike. Jeg er træt og øjnene er ikke helt friske endnu, indrømmet! Men jeg kan alligevel godt se at her er jeg kommet i fornemt selskab af søde... og meget ældre mennesker. Den slags som stadig vågner kl. 6 og tænker at de skal op og have noget ud af dagen.

Allerede inden jeg kom helt ned til bassinet, kan jeg høre en pludren i det fjerne. Her er nemlig tale om en gruppe der har gået til Aqua Bike siden det blev lanceret i DGI-byen. De bliver opdateret på weekendens runde fødselsdage og den forstuvede tå. De spørger hvad jeg er for'n en og derfra bliver jeg tiltalt som 'hende den unge der skriver på internettet' og bliver heppet på med klap i spurterne på cyklen.

Jeg tager mig selv i, i et ganske kort øjeblik og tænke at der virkelig er lang tid til at der er gået en time. Og den næste frygt melder sig: at det er spild af tid at gå til Aqua Bike rent træningsmæssigt.

Hvad får du ud af at træne Aqua Bike?

Birgitte som underviser er sød til at hjælpe med indstilling af cyklen og til trods for det aldrende publikum er det ny musik, med både bas og syng-med muligheder. På den fede måde!
Vi varmer op med forskellige intervaller. Stemningen er god og der går ikke så længe før jeg mærker sved på panden. Halvvejs igennem kommer der en sektion hvor vi træner arme, mave og skuldre og det er fedt at bruge vandmodstanden til at få trænet overkroppen også, som er noget jeg har savnet når jeg ellers har spinnet.

Vi afslutter med nogle spurter og da jeg går op af vandet ligger jeg mærke til at jeg slet ikke har haft ondt i lænden af at cykle, som jeg normalt får, så det er klart et plus.

Aqua Bike er præcist så hårdt som du selv gør det til og der er ingen tvivl om at det er mere skånsomt hvis du har skader i eks. ryg eller knæ og der er noget rart ved at sidde der omkranset af vand. Du får både trænet din kondition og styrket overkroppen.

Kærlig hilsen 

Kirk Rønler

Find din balance med chakra yoga

Chakra Yoga med Maria Juhl i Soulhouse 

Det er torsdag aften og der buzzer af liv, kærlighed og lyden af glade kvinder i Soulhouse på Nørrebro.
Jeg skal til chakra yoga og ovenpå et par uger med virkelig heftig aktivitet i den lille biks, glæder jeg mig til at komme helt ned i gear og gøre noget bare for mig.

Hvad er Chakra Yoga?

Chakra yoga baserer sig på vores 7 chakraer i kroppen og den viden der ligger omkring energicentrene og deres psykiske og emotionelle påvirkning i kroppen.
Hvert chakra står for et område i livet som kobler både det følelsesmæssige, kropslige og bevidstheden sammen.
Vores chakra'er kan være blokeret eller for 'åbne'. Begge dele med konsekvenser og påvirkninger i vores liv.
Det er derfor vigtigt at balancere chakraerne og det kan du blandt andet gøre igennem chakra yoga.
Hver session er dedikeret til et chakra og igennem forskellige yogastillinger og meditationer, arbejder vi med bevidstheden omkring de enkelte chakraer.
Det er dygtige Maria Juhl der underviser. En dedikeret og rolig underviser, som både fortæller om de forskellige chakraer og skaber en afslappet stemning, som ikke handler om performance, men om at skabe et frirum til dig selv. Hun giver nyttig og meget håndgribelig viden om de enkelte chakraer og hvordan man kan bruge træningen samt stimulere det enkelte chakra.

Åben dit hjerte

Den ene gang jeg er her handler det om hjertechakra'et, vores 4. chakra, som sidder ved brystet og forbinder de 3 nederste chakra, som er de fysisk-emotionelle med de 3 øverste, som er de åndeligt-sprituelle chakraer.
Dette chakra kaldes for sjælens port og måske bliver det her lidt for urte-hus til dig. I så fald, kan du forholde dig til at rent fysiologisk og anatomisk, er de hjerte-åbnende stillinger gode for brystryggen og kan løsne mange af de spændinger der tit sidder i dette område af ryggen.
Men prøv at gå med, hvad det er de kan, de her chakra'er... det er rimelig crazy!

Kirk & Chakra yoga

Jeg er fan. Og det er jeg tit af megen bevægelse, men denne form for yoga er så blid og nærværende hvis du tillader det, at selvom jeg gik derind lidt træt og uoplagt, var det lige præcis hvad jeg havde brug for, for at komme ned i gear og connecte til mig selv igen.

Det er ikke en yoga form, hvor du bliver tævet igennem den ene Vinyasa overgang efter den anden og bliver bedt om at blive stående i Krigeren indtil det føles som om dine ben er ved at falde af.
Det er kærligt, det er nærende og jeg kan kun anbefale det af hele mit 4. chakra!

Prøv selv, gratis prøvetime i Soulhouse

Hvis du har lyst til at prøve Chakra Yoga, kan du komme forbi Soulhouse til en gratis prøvetime. Du dukker bare op. Lige nu er der chakra yoga hver torsdag aften, fra 2. februar 2017. Se skema og priser for klippekort her.

Kærlig hilsen

Kirk Rønler

Min krop er fucked! Av!

Kirk Rønler, hvad er dine skader? 

'Lad os lige starte med hvilke skader og skavanker du har? Og hvor du har ondt?'
Ordene er Peter Willéns i dag til en behandling i The Rehab. Peter er fysioterapeut og Osteopat og i forbindelse med vores samarbejde omkring anmeldelse af forskellige træningstyper, anmelder jeg også deres behandlinger.

Av, min krop!

Min krop er udfordret for tiden og listen af skader og skavanker er lang og ikke mindst hvor det gør ondt. Det gælder blandt andet:

- To opererede fødder, hvoraf den ene kronisk smerter og begge har nedsat bevægelighed
- Begge knæ gør ondt for tiden
- Nedsat bevægelighed i hofteparti og en funktionel skoliose
- Kroniske smerter i korsben/haleben, som gør at jeg ikke kan ligge på ryggen
- Smerter i lænderegionen højre side
- Smerter og fastlåsninger midt ryg
- 6 ud af 10 dage har jeg ondt i nakken ved drejning og sidebøjning af nakke
- 6 ud af 10 dage har jeg hovedpine
- Jeg sover let og sover aldrig en hel nat, men vågner 3-4 gange hver nat og vågner sjældent helt udhvilet
... men altså, det går rigtig godt i skulder og håndleddene, var mit svar :)

Fysioterapeutens opdagelser på min krop 

Derefter er det af med tøjet og op at stå. Peter mærker, trykker, hiver og brummer mens han fortæller om hans opdagelser. En del af osteopati'en er at arbejde med bindevævet og se på kroppen som en helhed.
Var jeg gået ind til en kiropraktor var jeg røget på briksen med det samme og måske blevet manipuleret, knækket, i ryggen og nakken. Og så ud igen.
Her er jeg til behandling en time og Peter starter nøje med at spørge ind til sygdomshistorik, smerter og operationer.
Turen kommer også forbi min mave, med tryk både til blære, livmoder, lever og nyre samt åndedrætsmuskel. Og det gør nas.
Konklusionen er klar: dobbeltsiddet nyrespænding.
Peter spørger forsigtigt om jeg er lav på energi for tiden og i et ærligt øjeblik i et behandlerlokale i Kødbyen på Vesterbro, indrømmer jeg at ja, det er jeg og både kaffe og Cult holder mig kørende mange dage.

Behandlingen // Osteopati

På briksen arbejder Peter med spændingerne omkring nakken og overgangen imellem nakke og kranie. Det virker som om han 'lytter til min krop', med hans hænder og fingre. Mærker hvad der bevæger sig og hvad der ikke gør.
Hans plan er klar, vi er nødt til at have kroppens dura til at give sig. Det er hjernens og rygmarvens hinde, som kan give en farlig masse ballade og konsekvenser i kroppen, når denne er spændt for meget op.

Jeg går fra behandlingen godt baldret og øm i kroppen, men efter en meget blid behandling, som ikke inkluderede noget som helst knæk & bræk i kroppen. Jeg er meget fortrøstningsfuld og spændt på hvordan denne behandlingsform kan hjælpe mig og min lidt udfordrede krop.

Kærlig hilsen 

Kirk Rønler